ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΙΡΟΣ

Πρωτοσελιδα

Δελτία Τύπου

ΑΜΟΙΒΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

26/10/17

ΑΜΟΙΒΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

H ΓΣΕΕ και το  Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της 28ης Οκτωβρίου 2017.

                Η εορτή της28ης Οκτωβρίου περιλαμβάνεται στις αργίες που από το νόμο έχουν χαρακτηρισθεί ως προαιρετικές. Ωστόσο, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν στην περίπτωση που η 28η Οκτωβρίου έχει χαρακτηρισθεί αργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή.

Φέτος η 28η Οκτωβρίου συμπίπτει με ημέρα Σάββατο έτσι ισχύουν τα εξής:

α) Για τις επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν:

1) Όσοι εργάζονται με πενθήμερο, αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν θα απασχοληθούν το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017, θα πρέπει να λάβουν ένα ημερομίσθιο επιπλέον.

Διαβάστε περισσότερα: ΑΜΟΙΒΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ

Παρέμβαση Προέδρου ΓΣΕΕ στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο ΣΕΒ  την Τρίτη 24/10/17 με τίτλο «Το μέλλον της εργασίας μετά το μνημόνιο»

Στη μεταστροφή που πήρε η εκδήλωση του ΣΕΒ για «Το μέλλον της εργασίας μετά το μνημόνιο», η οποία κατά μείζονα λόγο αποτέλεσε τελικά παρουσίαση των θέσεων των βιομηχάνων για την περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων,  η παρέμβαση του Προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου  εστίασε στα ακόλουθα σημεία:

1. Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO), στην παγκόσμια εκστρατεία της οποίας για «Το μέλλον της εργασίας» φιλοδόξησε να ενταχθεί η εκδήλωση του ΣΕΒ, επισήμανε με το μήνυμα του Γενικού της Διευθυντή GuyRyderτις αρχές και τα θεμελιώδη δικαιώματα προστασίας της εργασίας που καλείται να περιφρουρήσει το ILO, τα οποία στην περίπτωση της Ελλάδας έχουν πολλαπλά παραβιασθεί, σε αρκετές περιπτώσεις με συνειδητή αγνόηση των «Θεσμών» που ενεπλάκησαν στους όρους του διεθνούς δανεισμού της Ελλάδας.  Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι το ILOστηρίζει την ατζέντα των θέσεων των βιομηχάνων που παρουσιάσθηκαν στη σημερινή εκδήλωση. Αντίθετα, επισημάνθηκε ότι το ILOέθεσε υπό την αιγίδα του τις προσπάθειες σύγκλησης των θέσεων των λεγόμενων εθνικών κοινωνικών εταίρων, όπως πχ τη Συμφωνία της Γενεύης του 2014, από την οποία ο ΣΕΒ φαίνεται να υπαναχωρεί πλήρως. 

2. Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ επισήμανε ότι ο θεσμός του τριμερούς κοινωνικού διαλόγου αποτελεί πυλώνα του λεγόμενου ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου, ο οποίος  όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα στο πλαίσιο των όρων του διεθνούς δανεισμού της χώρας, δεν υπήρξε ποτέ. Οι όποιες δε αναφορές στα Μνημόνια περί υλοποίησης των όποιων μεταρρυθμίσεων ύστερα από κοινωνικό διάλογο ήταν εντελώς προσχηματική, καθώς ουδέποτε έγιναν σεβαστά τα αποτελέσματά του. Δυστυχώς, παρά τις όποιες προσπάθειες σε διμερές επίπεδο, η κατάσταση του κοινωνικού διαλόγου παραμένει δραματική με σοβαρότερη ένδειξη την άρνηση του Πρωθυπουργού της χώρας να συναντήσει τη ΓΣΕΕ και την εργατική πλευρά, σε αντίθεση με τις εργοδοτικές οργανώσεις ή και τις επιμέρους επιχειρήσεις. Σε κάθε περίπτωση παραμένει ως βασικό το πλαίσιο των αιτημάτων που έχει αποστείλει η ΓΣΕΕ στην Κυβέρνηση, τα οποία αποτελούν  ελάχιστη αφετηρία της έμπρακτης αποκατάστασης της εργατικής προστασίας και καταδεικνύουν ότι οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία θα χάσει το θετικό της πρόσημο στην πράξη εφόσον δεν αποκατασταθεί με πληρότητα ο προστατευτικός χαρακτήρας του εργατικού δικαίου, ατομικού και συλλογικού.

3.Όλα τα αιτήματα της εργατικής τάξης στην Ελλάδα, αλλά και το αντίκρυσμά τους στο ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο θα παρουσιασθούν σε διεθνή εκδήλωση για τον επετειακό εορτασμό των 100 χρόνων της ΓΣΕΕ το 2018, με ευρύτατη συνδικαλιστική, επιστημονική και κοινωνικοπολιτική συμμετοχή. Το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα παραμένει ισχυρό, με κρίσιμη παρέμβαση και δράση, καταφέροντας να κατακτήσει στην πράξη την ενότητα και την ανεξαρτησία του. Η ΓΣΕΕ έχει αποδείξει ότι είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση που επιφυλάσσει το μέλλον της εργασίας για την προστασία και τα συμφέροντα των εργαζομένων, στο πλαίσιο της λεγόμενης 4ης βιομηχανικής επανάστασης, αλλά και όσων άλλων ακολουθήσουν.

Διαβάστε περισσότερα: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ

ΑΦΙΣΑ ΓΣΕΕ

afisa0812afisa0812afisa0812

ΑΠΕΡΓΙΑ 08 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΟΣ  Γ.Σ.Ε.Ε.

ΑΡΙΘ.ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦ.ΑΡΧΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 20/1970 ΠΟΛ.ΠΡΩΤΟΔΙΚΕIO ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ: ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 53  ΤΗΛ.  : 24670 27687 , FAX   : 24670 28865

www.ekkastorias.gr   &      e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:  347                                                                       ΚΑΣΤΟΡΙΑ   05 /12/2016

 

 

                     Το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς ενημερώνει τους εργαζόμενους του Νομού ότι εν όψη της Πανελλαδικής  Απεργίας της 8 Δεκεμβρίου  της ΓΣΕΕ θα υπάρξει λεωφορείο μετακίνησης των εργαζομένων για την συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης  με ώρα αναχώρησης  8:45 π.μ. από το parking της λαϊκής αγοράς.             

                  Όσοι  εργαζόμενοι  θέλουν  να συμμετέχουν μπορούν  να  δηλώνουν συμμετοχή στη Γραμματεία του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς και στα τηλέφωνα  2467 0 27687           

                                                                       

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΛΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                   ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 06 ΔΕΚΕΜΒΡΗ (2)

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Δελτία Τύπου