Δε. Ιαν 17th, 2022

 

ΚΑΣΤΟΡΙΑ    15/11/2011

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ανακοινώθηκε το ποσοστό ανεργίας από την Εθνική  Στατιστική Αρχή.  Διαπιστώνουμε  ότι το ποσοστό ανεργίας στην χώρα μας ανήλθε στο 18,4% και για την Δ.  Μακεδονία  στο 23,1%,όταν πέρσι ήταν 13,9%, πρώτη σ’ όλη την Ελλάδα. Το ποσοστό στο νομό μας πιστεύουμε  ότι ξεπερνά  το 30%.
Μόνον αιφνιδιασμό δεν προκαλούν τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Αρχής που μιλούν  αύξηση κατά περίπου 295.000 άτομα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.
Η Εργατικό  Κέντρο έχει εδώ και καιρό κρούσει το κώδωνα του κινδύνου για τα αποτελέσματα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που οδηγούν στην έκρηξη της ανεργίας, στη διεύρυνση της ύφεσης, σε κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα τη χώρα.
Το νέο άλμα της ανεργίας επιβεβαιώνει το αυτονόητο για τα συνδικάτα
ότι η μόνη λύση για την ενίσχυση της απασχόλησης και της πραγματικής οικονομίας είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση των εισοδημάτων.
Οι εργαζόμενοι έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια αντοχής τους πληρώνοντας μονίμως το κόστος πολιτικών που εντείνουν ακόμη περισσότερο την ύφεση, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Εκτός λοιπόν από αλλαγές κυβερνήσεων και προσώπων απαιτούνται και αλλαγές πολιτικών, αλλαγές οι οποίες επιβάλλεται να εφαρμοστούν άμεσα ώστε να μην πληρώνουν μονίμως οι εργαζόμενοι τα αποτελέσματα της κρίσης και των μνημονίων.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε Κ Κ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΛΕΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                      ΓΟΥΣΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ