Δε. Ιαν 17th, 2022

6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Σ΄ αυτή την Απεργία πάμε

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ……

Κανείς δεν την ‘παλεύει’ μόνος του!!!

Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 6 Νοέμβρη.

Ο αγώνας και η αντιπαράθεση με τις αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές συνεχίζονται όσο η κυβέρνηση εμμένει στην κοινωνική και εργασιακή αναλγησία, όσο επιδεικνύει υφεσιακή προσήλωση, όσο οι καταστροφικές Τροϊκανές εντολές, που υιοθετεί κατά γράμμα, πολλαπλασιάζουν τα αδιέξοδα.

Κυβέρνηση και τρόικα επιχειρούν να μας πείσουν ότι η πολιτική τους «βγαίνει», όταν η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Η λίστα των ανέργων αυξάνεται όλο και περισσότερο, η αγορά εργασίας έχει απορρυθμιστεί, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία κερδίζουν έδαφος, το εργατικό δίκαιο έχει αποδομηθεί, ενώ έχει ακυρωθεί ο θεσμός των Ελεύθερων Συλλογικών διαπραγματεύσεων. Ο νέος υπό κατάρτιση προϋπολογισμός οδηγεί στην κλίνη του Προκρούστη τα εναπομείναντα δικαιώματα, οι παρεμβάσεις στα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα είναι συνεχείς, με καταργήσεις και παρακάμψεις δημοκρατικών θεσμών και λειτουργιών.

Στην Ελλάδα του 2013 διαλύεται κάθε έννοια αλληλεγγύης και δημοσίου συμφέροντος.

Η ασκούμενη εδώ και 3 χρόνια περιοριστική πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης ιδιωτικοποίησε τα οφέλη και κοινωνικοποίησε τα βάρη, με αποτέλεσμα η ελληνική κοινωνία με την κατάρρευση των εισοδημάτων να βιώνει δραματικές καταστάσεις.

Περιορίζουν τη δημοκρατία και καταργούν δημοκρατικούς θεσμούςστην ουσία περιορίζουν και καταργούν το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο. Περιορίζουν και καταργούν το ίδιο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Η κατάργηση των Θεσμών Συλλογικής Διαπραγμάτευσης, οι επιστρατεύσεις, το «μαύρο» στην ΕΡΤ, το πογκρόμ πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και η αποδυνάμωση των συνταγματικά προβλεπόμενων διαδικασιών του Κοινοβουλίου, αποτελούν ορισμένα από τα δεκάδες καθημερινά παραδείγματα περιορισμού της δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών.

Κυβέρνηση και Τρόικα δε θέλουν ή δεν μπορούν να κατανοήσουν το αυτονόητο και αυταπόδεικτο ότι η εναλλακτική οικονομική και πολιτική πρόταση των συνδικάτων, για την ενίσχυση των εισοδημάτων και της πραγματικής οικονομίας, τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της χώρας και την έξοδο από την κρίση με φιλεργατικές αναπτυξιακές και κοινωνικές πολιτικές, είναι η μόνη ρεαλιστική και δίκαιη ΛΥΣΗ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ….

Απεργούμε, Διαδηλώνουμε και Απαιτούμε:

vΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

vΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΘΕΣΜΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

vΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ü  Δημιουργία δημόσιου πόλου στο πιστωτικό σύστημα. Αυστηρό έλεγχο, εποπτεία και φορολόγηση των κεφαλαίων, του τραπεζικού συστήματος, των κερδών και των χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων.

ü  Πάταξη της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής, των εξωχώριων εταιριών (off-shore) των «τριγωνικών» συναλλαγών του λαθρεμπορίου καυσίμων με δημεύσεις περιουσιών και αυστηρές ποινές.

ü  Αύξησητης φορολογίας του κεφαλαίου, των μεγάλων εισοδημάτων, της εκκλησιαστικής περιουσίας. Ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση υπέρ μισθωτών και συνταξιούχων.

ü  Αναβάθμιση και ενίσχυσητης Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας – Υγείας – Πρόνοιας για όλους. Αυστηρός κρατικός έλεγχος στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Ενίσχυση της τεχνικής εκπαίδευσης με επαγγελματικά δικαιώματα και άμεση πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

ü  Κατάργηση των αντεργατικών νόμωνγια το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις που οδηγούν τους εργαζόμενους στη φτώχεια, στην ανεργία και στην εξαθλίωση.

ü  Καθιέρωση του θεσμού “Συνήγορος του εργαζόμενου”. Προώθηση εργατικού και κοινωνικού ελέγχου, ίδρυση φορέα επαγγελματικού κινδύνου.

ü  Απαγόρευση των απολύσεωνσε επιχειρήσεις που έλαβαν κρατική χρηματοδότηση ή επιδοτήσεις, αύξηση και επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας, ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης και μείωσης της ανεργίας.

ü  Επέκταση μείωσης των Συντελεστών ΦΠΑ σε όλα τα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης.

ü  Προστασίακαι αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

Οι ψεύτικες «ιστορίες επιτυχίας» δεν πείθουν κανέναν. Γι αυτό τα συνδικάτα μαζί με τους εργαζόμενους, παρά τις δυσκολίες, τα εμπόδια, τις καταργήσεις και τους περιορισμούς, θα συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα για να αποκρούσουν και να ανατρέψουν αυτές τις αντεργατικές, αντικοινωνικές και ΕΞΟΧΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ & ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ν’ ακυρώσουν τις καταστροφικές επιταγές των Μνημονίων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, να αλλάξουν ριζικά οι πολιτικές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Απαντάμε σε όλους αυτούς:

Αλλαγές, εκσυγχρονισμός, ανάπτυξη, πρόοδος, προοπτική και ελπίδα είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να υπάρξουν με υποταγμένους, εξαθλιωμένους και εξοντωμένους τους πολίτες, την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τους συλλογικούς και κοινωνικούς φορείς, με πληγωμένη την ίδια τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Ενωμένοι και αποφασισμένοι δηλώνουμε ότι:

ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ