ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΙΡΟΣ

Πρωτοσελιδα

Ανακοινώσεις

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2015 -2016

Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Αιτήσεις ηλεκτρονικά από 11-09-2015 έως και 24-09-2015 Την Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 10.00 π.μ., ξεκινησε η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2015 – 2016. Το Πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 15.10.2015 έως την 30.09.2016 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, οφείλουν να προσέλθουν εγκαίρως στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ που ανήκουν για την έκδοση κωδικών πρόσβασης. Δεν απαιτείται η προσέλευση στις Υπηρεσίες για όσους είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Οργανισμού από το έτος 2012 και εξής και παράλληλα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για το TAXISnet, καθώς με την εισαγωγή στο σύστημα των κωδικών αυτών, μπορούν να πιστοποιηθούν αυτόματα και ως χρήστες του ΟΑΕΔ. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες το έτος 2014: – είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ ή

Διαβάστε περισσότερα: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2015 -2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

Oι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες που με την σημερινή μας απεργία Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2015 θέλουμε να εκφράσαμε για ακόμη μία φορά, μαζικά και αγωνιστικά, την οργή και την αγανάκτηση μας για τη συνέχιση της ίδιας ανάλγητης και καταστροφικής για κοινωνία και οικονομία, πολιτικής των μνημονίων και αφού ακούσαμε τους ομιλητές εγκρίναμε το παρακάτω ψήφισμα:

Διαβάστε περισσότερα: ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΕΤΡΈΛΑΙΟ ΘΕΡΜΣΝΣΗΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Το Εργατικό  Κέντρο. είναι, κάθετα, αντίθετο στη  εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, με την τιμή του πετρελαίου κίνησης:
•    Η αδυναμία της Πολιτείας να ελέγξει το λαθρεμπόριο των καυσίμων δεν επιτρέπεται να «φορτώνεται», στις πλάτες των εργαζομένων και ανέργων, που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης. Εκτός από άδικο μέτρο,  είναι και αναποτελεσματικό, οικονομικά, γιατί το «λαθρεμπόριο» πετρελαίου θέρμανσης είναι ένα μόνο μέρος του συνόλου του προβλήματος του λαθρεμπορίου καυσίμων. Μπορεί να σταματήσουμε τη χρήση πετρελαίου θέρμανσης, για κίνηση, πώς θα αντιμετωπιστούν, όμως, το λαθρεμπόριο του ναυτιλιακού πετρελαίου και οι παράνομες εξαγωγές και επανεισαγωγές πετρελαίου, που όλοι οι εμπλεκόμενοι, στη διακίνηση πετρελαίου, παραδέχονται, καταγγέλλουν, αλλά δεν αντιμετωπίζουν;
•    Με δεδομένη τη φοροδιαφυγή (οι χαμηλοσυνταξιούχοι δηλώνουν υψηλότερα εισοδήματα, από μεγάλους επαγγελματίες – 65 δις δήλωσαν οι  μισθωτοί  και  μόνον 3,5 δις  οι ελεύθεροι  επαγγελματίες,  σύμφωνα με στοιχεία  του Υπουργείου  Οικονομικών), καλούνται και πάλι, οι καταναλωτές των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, αυτοί που είναι ειλικρινείς και έχουν φορολογική συνείδηση, να πληρώσουν τον επιπλέον φόρο, ενώ οι φοροκλέφτες θα λάβουν και επίδομα θέρμανσης. Δηλαδή, θα επιβραβευτεί, για ακόμη μια φορά η φοροδιαφυγή.
•    Οι ειλικρινείς καταναλωτές των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, που έχουν πλέον εξουθενωθεί, από τις αυξήσεις των φόρων, τις αυξήσεις των τιμών, τις έκτακτες εισφορές κ.λπ., κινδυνεύουν, με ενεργειακή ένδεια. Δεν είναι δίκαιο να καταδικάζουμε, σε ψύχος, καμία ομάδα πολιτών, με ολέθρια αποτελέσματα, ακόμα και για τη ζωή.
•    Στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. ισχύουν διαφορετικές τιμές, για το πετρέλαιο θέρμανσης και το πετρέλαιο κίνησης. Γιατί η Ελλάδα πρέπει να έχει μια τιμή και μάλιστα απλησίαστη, για τους πολλόυς;
Επίσης   αξίζει να σημειωθεί και η ιδιαιτερότητα  της  κατάστασης,  στον  Νομό  μας,  η οποία οφείλεται στα παρακάτω:
1. Στο γεγονός ότι ο Νομός  Καστοριάς  είναι  ορεινός    & παραμεθόριος  και  χαρακτηρίζεται  προβληματική περιοχή με  το  μεγαλύτερο  ποσοστό  ανέργων.
2.   Στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν καθ' όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και  η οποία  είναι  μεγάλη  σε  διάρκεια  (  7 -  8  μήνες ).
Τέλος  για να μη ζήσουμε φαινόμενα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπου ανακαλύπτονται  συνανθρωποί  μας, κυρίως, υπερήλικες, νεκροί, μέσα στα σπίτια τους, από έλλειψη θέρμανσης, ζητούμε : από  όλους  αυτούς  που  εξέλεξε  ο  Λαός  της  Καστοριάς  (  Περιφερειάρχη – Δημάρχους  και  Βουλευτές ), να  αναλάβουν   πρωτοβουλίες, να συντονίσουν  τον  κόσμο  και  να  προβούν  σε  όλες  τις  ενέργειες,  που  θα  έχουν  σαν  αποτέλεσμα  να  αποτρέψουν  την αύξηση  της  τιμής  του  πετρελαίου  θέρμανσης  για  το  Νομό  μας.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε Κ Κ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΜΑΛΕΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                      ΓΟΥΣΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
48ωρη  ΓΕΝΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΡΙΤΗ  6  & ΤΕΤΑΡΤΗ 7  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Να  μην  περάσουν
Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι και νεολαίοι, όλοι μαζί ενώνουν τις δυνάμεις τους.
Όλοι μαζί, με μία φωνή και καθολική απαίτηση διεκδικούν από την Κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους ηγέτες να αφουγκραστούν τη φωνή και την οργή της Κοινωνίας.
Απαιτούν ν' αλλάξουν οι αδιέξοδες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οδηγούν την Ελλάδα και την Ευρώπη στην καταστροφή, που δεν δίνουν λύσεις, παρά μόνο ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
Να αντιληφθούν, επιτέλους, ότι εκτός από τους αριθμούς και τα κέρδη της οικονομικής ολιγαρχίας υπάρχουν οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ και οι ανάγκες τους, υπάρχουν οι πολίτες και τα δικαιώματά τους, υπάρχει η απαίτηση για μια ανθρώπινη, ρεαλιστική και αναπτυξιακή πολιτική.
ΦΘΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ανακοινώσεις