ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΙΡΟΣ

Πρωτοσελιδα

Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 02 ΟΚΤΩΒΡΗ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΤΑ  ΔΕΔΟΜΕΝΑ  ΑΛΛΑΖΟΥΝ

Το νέο «αναπτυξιακό» σχέδιο νόμου, που έφερε η Κυβέρνηση και βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης περιέχει ένα μίνι εργασιακό και συνδικαλιστικό νομοσχέδιο.

Οι εργαζόμενοι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε σειρά διατάξεων που παρεμβαίνουν στον πυρήνα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και της αυτόνομης ανεμπόδιστης λειτουργίας και δράσης των συνδικάτων.

Η μόνη απάντηση, απέναντι στην απαράδεκτη κίνηση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην ψήφιση αυτού του πολυνομοσχεδίου, που ως μόνο στόχο έχει τον έλεγχο και την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την απαξίωση του Ο.ΜΕ.Δ. είναι η απεργία.

Έτσι το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καστοριάς, μετά από πρόταση της ΓΣΕΕ καθώς όπως είναι γνωστό είναι εγκλωβισμένη από τις πρακτικές τρομοκρατίας του ΚΚΕ –ΠΑΜΕ που έχει οδηγήσει την Συνομοσπονδία σε διορισμό Διοίκησης και δεν έχει την δυνατότητα να προκηρύξει απεργία, συνεδρίασε και αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα του Νομού Καστοριάς, την Τετάρτη 02/10/2019 ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο (κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΣΕΒ) που ανακοίνωσε και ανάρτησε για διαβούλευση η κυβέρνηση.

Οι ώρες είναι κρίσιμες και η στάση όλων μας διαμορφώνει συσχετισμούς και δυναμικές.

Όλοι μαζί συμμετέχουμε μαζικά, ειρηνικά και αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου , την Τετάρτη 2 Οκτώβρη 2018.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ  Ε.Κ.Κ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΛΕΑΣ                                         ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ     

1 ΜΑΗ 2018

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΟΣ  Γ.Σ.Ε.Ε.

ΑΡΙΘ.ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦ.ΑΡΧΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 20/1970ΠΟΛ.ΠΡΩΤΟΔΙΚΕIO ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ: ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 53

ΤΗΛ.  : 24670 27687

FAX   : 24670 28865

www.ekkastorias.gr&     e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29/04/2018

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΜΑΗ


Το  ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην  πρωτομαγιάτικη  απεργιακή συγκεντρώση  που πραγματοποιείται την προσεχή Τρίτη 1η Μαΐου 2018 στην  πλατεία  Μακεδονομάχων.

Στην Καστοριά   η απεργιακή συγκέντρωση  του Εργατικού Κέντρου  Καστοριάς  και του τοπικού τμήματος  της  ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Μακεδονομάχων.

Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις, παροχές, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, στα εργατικά δικαιώματα και τις εργασιακές κατακτήσεις.

Διαβάστε περισσότερα: 1 ΜΑΗ 2018

8 ΜΑΡΤΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

8 ΜΑΡΤΗ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

8

Η ΓΣΕΕ απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες, μετανάστριες, πρόσφυγες που σηκώνουν το βάρος του πολλαπλού τους ρόλου σ’ένα πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που θεωρεί ότι έχει εξασφαλισθεί η ισότητα φύλου και οι ίσες ευκαιρίες, μόνο με την αναφορά τους στη νομοθεσία και σε διακηρύξεις ισότητας.

Φέτος 8 Μάρτη 2018, το μήνυμα της ΓΣΕΕ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της αφορά στην ευθύνη των συνδικάτων να φέρουν στο φως τις διακρίσεις στην εργασία. Το μήνυμα της ΓΣΕΕ είναι καθαρό και σαφές:

Η αξιοπρέπεια του ανθρώπου είναι υπόθεση ΟΛΩΝ. Τα συνδικάτα θέλουν, πρέπει και μπορούν να παλέψουν για την έμπρακτη εφαρμογή της ισότητας φύλου και της ίσης μεταχείρισης στην εργασία.

Διαβάστε περισσότερα: 8 ΜΑΡΤΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΟ 2017 -2018

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΟΣ  Γ.Σ.Ε.Ε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

http://elmekastorias.blogspot.gr/

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.ekkastorias.gr

   

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ  ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

          Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς και το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς, για μία ακόμη χρονιά, θέλοντας να είναι συνεπείς στον καταστατικό ρόλο της κοινωνικής ευθύνης και της συλλογικής εγρήγορσης απευθύνουν κάλεσμα σε εθελοντές εκπαιδευτικούς και γονείς – κηδεμόνες για την στελέχωση και λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου για το σχολικό έτος 2016-2017 τόσο στην Καστοριά όσο και στο Άργος Ορεστικό.

Είμαστε στην  ευχάριστη θέση να  ανακοινώσουμε, ότι στη φετινή λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου συμμετέχει και στηρίζει την προσπάθεια μας η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς ,με αποτέλεσμα να διευρύνεται ο κύκλος των  φορέων που συμμετέχουν και στηρίζουν την λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Το παράδειγμα της συμμετοχής  και της  αυτοοργάνωσης  αξίζει να εμπνεύσει  όλους μας.

 

       Συγκεκριμένα:

          Οι εκπαιδευτικοί (διορισμένοι – αδιόριστοι) που επιθυμούν να συμμετέχουν εθελοντικά στο κοινωνικό

Διαβάστε περισσότερα: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΟ 2017 -2018

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 09/09/2017

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΟΣ Γ.Σ.Ε.Ε.
ΑΡΙΘ.ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦ.ΑΡΧΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 20/1970 ΠΟΛ.ΠΡΩΤΟΔΙΚΕIO ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ: ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 53
ΤΗΛ. : 24670 27687 , FAX : 24670 28865
www.ekkastorias.gr & e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:      ΚΑΣΤΟΡΙΑ 31/08/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Καλούνται τα μέλη των σωματείων του Εργατικού Κέντρου που θέλουν να συμμετέχουν το Σάββατο 09/09/2017 και ώρα 18.00 στη συγκέντρωση και συλλαλητήριο των συνδικάτων που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και στο Άγαλμα Βενιζέλου με πορεία προς το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο,
να δηλώσουν συμμετοχή σε οποιονδήποτε από τους παρακάτω :

1. στη Γραμματεία του Εργατικού Κέντρου, 2467027687,

2. στο Γραμματέα του Εργατικού, συνάδελφο Αθανάσιο Παπανδρέου , κινητό 6974595095

3. στο μέλος του Δ.Σ, συνάδελφο Ελένη Μάρκου, κινητό 6932353688

Έως και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ το μεσημέρι (08/09/2017).

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε Κ Κ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΛΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Υποκατηγορίες

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Δελτία Τύπου Δελτία Τύπου