Δε. Ιαν 17th, 2022

ΨΗΦΙΣΜΑ 1ης ΜΑΗ 2015

1η ΜΑΗ 2015

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ & ΑΓΩΝΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ , απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα σε όλους τους εργαζόµενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους.

Με την φετινή Εργατική Πρωτοµαγιά κλείνουν 5 χρόνια οικονοµικής και κοινωνικής κατακρήµνισης δηµοκρατικών, εργασιακών, οικονοµικών και ασφαλιστικών δικαιωµάτων, µε διαρκείς επιθέσεις ενάντια στους εργαζόµενους, στους άνεργους,στους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες.

Το 8ωρο, η µόνιµη και πλήρης εργασία, δικαιώµατα για τα οποία η εργατική τάξη πλήρωσε βαρύ φόρο αίµατος έχουν στην πράξη καταργηθεί.

Για τους Έλληνες εργαζόµενους η Πρωτοµαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθµό και αφετηρία µνήµης, τιµής και αγώνα για τα βασικά και θεµελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώµατα των δυνάµεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων που τα τελευταία χρόνια της κρίσης και των µνηµονίων δοκιµάζονται σκληρά και βάναυσα.

Αυτή την ιστορική µέρα της 1ης Μάη, ενώνουµε τη φωνή µας µε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που παλεύει ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στη ξενοφοβία, στο ρατσισµό.

Ο αγώνας των εργαζοµένων, των συνταξιούχων, των ανέργων συνεχίζεται µε αµείωτη ένταση.

Απαιτούµε εδώ και τώρα άµεση κατάργηση όλων των αντεργατικών µνηµονιακών νόµων, άµεση επαναφορά του
κατώτατου µισθού στα 751 ευρώ και άµεση επαναφορά του θεσµού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγµατεύσεων.

Απαιτούµε εδώ και τώρα να µας δώσουν πίσω όλα τα θεσµικά “εργαλεία δουλειάς” που είχαµε στα χέρια µας εργαζόµενοι και συνδικάτα, µε τα οποία προστατεύαµε τα συλλογικά µας δικαιώµατα.

Διεκδικούµε αποκατάσταση όλων των χαµένων θέσεων εργασίας, πολιτικές που θα δηµιουργούν ανάπτυξη και δεν θα εντείνουν την ύφεση, εργασία µε αξιοπρεπείς µισθούς και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόµαχους της εργασίας.

Διεκδικούµε τριµερή χρηµατοδότηση του ασφαλιστικού συστήµατος, και εύρεση νέων πόρων για τη στήριξή του. Καµία αλλαγή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και αξιοποίηση της περιουσίας των Ταµείων.
Το µέγεθος της επίθεσης που έχουµε δεχτεί στα εργασιακά και ασφαλιστικά µας δικαιώµατα επιβάλει σε όλους τους εργαζόµενους να ενώσουµε τις δυνάµεις µας ώστε να ξανακερδίσουµε ότι χάσαµε. Για έναν κόσµο δικαιότερο, χωρίς φτώχεια, εκµετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση. Για ένα κόσµο ισότητας, ευηµερίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης.      

Τιµώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήµατος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα µεγάλα και ιερά δικαιώµατα της τάξης µας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν µε την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔIΚΑIΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡIΑ και την ΕΙΡΗΝΗ, οφείλουµε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  ξεχνώντας ότι μας χωρίζει, να αντιπαλέψουμε και να ακυρώσουμε αυτές τις πολιτικές.

.

Με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ αγωνιζόµαστε για τα δίκαια αιτήµατά µας
διασφαλίζοuµε τα δικαιώµατα µας

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε Κ Κ
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΛΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                     ΓΟΥΣΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ