Σα. Απρ 27th, 2024

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

Το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και εκφράζει την αισιοδοξία του για τους αγώνες των γυναικών, που ξεκίνησαν πριν από 165 χρόνια στη Νέα Υόρκη.

Εν έτει 2022, οι γυναίκες δίνουν καθημερινό αγώνα απέναντι στα απαράδεκτα στερεότυπα που είναι βαθιά ριζωμένα στην ελληνική κοινωνία. Οι διακρίσεις στην εργασία, που συχνά συνοδεύονται από παρενοχλήσεις και καταπατήσεις των δικαιωμάτων τους, έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνία.

Καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει και να υλοποιήσει όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που θα αποκαταστήσουν στην πράξη το έλλειμμα ισότιμης πολιτικής και οικονομικής παρουσίας των γυναικών στην ελληνική κοινωνία.  Επιπλέον, καλούμε τις εργαζόμενες του Νομού Καστοριάς, τις άνεργες, τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να πυκνώσουν τις γραμμές των Σωματείων και τους συλλογικούς αγώνες.

To Εργατικό Κέντρο ενημερώνει επίσης ότι το [email protected] , και οι Δομές της για δωρεάν πληροφόρηση εργαζομένων και ανέργων το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ www.kepea.gr , το Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ https://www.inegsee.gr/diktio-ipiresion-pliroforisis-simvouleftikis-ergazomenon-anergon/), είναι στη διάθεση των εργαζομένων για την υποβολή καταγγελιών ή την παρακολούθηση καταγγελιών στην Επιθεώρηση Εργασίας και τον Συνήγορο του Πολίτη που αφορούν ζητήματα παράνομων διακρίσεων, βίας και παρενόχλησης στην εργασία.